Ingrediente:
- 250g ravioli (eu am folosit ravioli cu brânză - mi se pare că merg mai bine pentru această reţetă);![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqApCebCJqC-YkBQY30tu7XBZTJHrEapQS66DtQyCEMIie9xpowg1wUNBRwy5g7hQPurrp1dwg56ePIYmRK-P_uGQS4JNkua7GMRJd_yawSksdr7ItveQ0LEsZqB17a7WdqeujrKWcuMM/s200/Presentation1.jpg)
- 200-300g ciuperci;
- 150g şuncă;
- 200ml smântână;
- 50g parmezan;
- un cubuleţ de unt;
- 1 lingură busuioc (dacă nu vă place prea mult busuiocul puteţi pune mai puţin);
- piper.
Se fierb ravioli conform instrucţiunilor de pe ambalaj (de obicei 12-13 minute) în apă clocotită cu sare. Când sunt gata se scurg şi cât sunt încă fierbinţi se adaugă cubuleţul de unt şi se amestecă.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiw8PeFaFQgsMiLxeYnmwGADwYkTLX3Dt3cO7hmNm7EWmEGtk3grsakzDePckXEt22RB8l2dsIUjzRULdUAAgd8s7Ve3KaGVObw8yHHaoAV3qLPfOdIdAmTcnUxBAlUWKBGOTZ5pxViK8A/s200/Presentation4.jpg)
Ciupercile şi şunca se taie felii. Se prăjeşte şunca în puţin ulei, apoi se adaugă ciupercile şi se lasă să se pătrundă bine.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDKUY58vz-jfxx8XHzeoWpf7AFXCQAh8lvFAdGMxRJkGuOWNCwyr0sLaLjGJUX9NfaRb8uDo-EI0QnDzkf0a5ggIfv4kyQyu6FWrwFLdjeW_6dObis4Nw2EQEQGLfSNIOJPlIEMzjyxVk/s200/Presentation2.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgKCkH5vMnOTicwe4meJowvxxgxtVcFyUocwEXL_sBVMPb8X7OU0wL8x1HUN3VLKcFe0eY-_-LNrN0MYhVPmzZSBo63PPglxDSgZEbLb1ekrWZUbG9orTf8pHRNuAdfM5UTOntcxLvhfDA/s200/Presentation3.jpg)
Când s-au înmuiat ciupercile se adaugă busuiocul, piperul şi smântâna şi se mai lasă să fiarbă puţin.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOO_Vlm2DlQEfqIJ6M8ct6CTwSpxHGjBFriTipXH2lV4bpASOBsH4hKnIw08ekWd6pu1FfBdRka3NZ13mlQ6ucFO1eGipO5qos4JUgK0wJmXfdgIj0aeH0nAoJUiRcgUbR-VNNaoVGaaw/s200/Presentation5.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj3jdYVWDDIBgsf4FGJ2xoOZHSPcYqE89F5vT9z1yN0DrJ38X1HL02UqbYc2Orhyphenhyphen5c7eoncA-mN77ucdF3hF5iHPSnGcZET8Af0Flhq6hKutuI44YYwAnQ60uFg5qtct0ybVeh5tfQ5MgI/s200/Presentation6.jpg)
Se adaugă ravioli peste acest sos şi se mai lasă cel mult 1 minut.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjWL2871MbchrJgGoFB_kr-xUn9llcoMBNwAtNtk2N9eU7txPioQ9ce5mLt7bw43oOaSasJ4Pzq_N3PXz8gwT0juZ3SKs3SvFL7BZU7k32W5YzcPAiv7GH-V26THqdfZO2Iu1DbZ3t4Oo/s200/Presentation7.jpg)
Aceste paste se servesc calde cu parmezan pe deasupra.
POFTĂ BUNĂ!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgeXHqQZiXG2pDvVJ0sXmSJrDuaBnh8iWvIPcMCoB4oFFYOn_CDF4RedbOh2zyUKR4Z9aRtMXhveBku8HyGJq_CfmlaldWE2Ts6f9r9AaSnourCg0ryK0Jq5Q7SdvQLaDIEBGoopDbr2kI/s200/DSC00445_edited-1.JPG)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqApCebCJqC-YkBQY30tu7XBZTJHrEapQS66DtQyCEMIie9xpowg1wUNBRwy5g7hQPurrp1dwg56ePIYmRK-P_uGQS4JNkua7GMRJd_yawSksdr7ItveQ0LEsZqB17a7WdqeujrKWcuMM/s200/Presentation1.jpg)
- 200-300g ciuperci;
- 150g şuncă;
- 200ml smântână;
- 50g parmezan;
- un cubuleţ de unt;
- 1 lingură busuioc (dacă nu vă place prea mult busuiocul puteţi pune mai puţin);
- piper.
Se fierb ravioli conform instrucţiunilor de pe ambalaj (de obicei 12-13 minute) în apă clocotită cu sare. Când sunt gata se scurg şi cât sunt încă fierbinţi se adaugă cubuleţul de unt şi se amestecă.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiw8PeFaFQgsMiLxeYnmwGADwYkTLX3Dt3cO7hmNm7EWmEGtk3grsakzDePckXEt22RB8l2dsIUjzRULdUAAgd8s7Ve3KaGVObw8yHHaoAV3qLPfOdIdAmTcnUxBAlUWKBGOTZ5pxViK8A/s200/Presentation4.jpg)
Ciupercile şi şunca se taie felii. Se prăjeşte şunca în puţin ulei, apoi se adaugă ciupercile şi se lasă să se pătrundă bine.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDKUY58vz-jfxx8XHzeoWpf7AFXCQAh8lvFAdGMxRJkGuOWNCwyr0sLaLjGJUX9NfaRb8uDo-EI0QnDzkf0a5ggIfv4kyQyu6FWrwFLdjeW_6dObis4Nw2EQEQGLfSNIOJPlIEMzjyxVk/s200/Presentation2.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgKCkH5vMnOTicwe4meJowvxxgxtVcFyUocwEXL_sBVMPb8X7OU0wL8x1HUN3VLKcFe0eY-_-LNrN0MYhVPmzZSBo63PPglxDSgZEbLb1ekrWZUbG9orTf8pHRNuAdfM5UTOntcxLvhfDA/s200/Presentation3.jpg)
Când s-au înmuiat ciupercile se adaugă busuiocul, piperul şi smântâna şi se mai lasă să fiarbă puţin.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOO_Vlm2DlQEfqIJ6M8ct6CTwSpxHGjBFriTipXH2lV4bpASOBsH4hKnIw08ekWd6pu1FfBdRka3NZ13mlQ6ucFO1eGipO5qos4JUgK0wJmXfdgIj0aeH0nAoJUiRcgUbR-VNNaoVGaaw/s200/Presentation5.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj3jdYVWDDIBgsf4FGJ2xoOZHSPcYqE89F5vT9z1yN0DrJ38X1HL02UqbYc2Orhyphenhyphen5c7eoncA-mN77ucdF3hF5iHPSnGcZET8Af0Flhq6hKutuI44YYwAnQ60uFg5qtct0ybVeh5tfQ5MgI/s200/Presentation6.jpg)
Se adaugă ravioli peste acest sos şi se mai lasă cel mult 1 minut.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjWL2871MbchrJgGoFB_kr-xUn9llcoMBNwAtNtk2N9eU7txPioQ9ce5mLt7bw43oOaSasJ4Pzq_N3PXz8gwT0juZ3SKs3SvFL7BZU7k32W5YzcPAiv7GH-V26THqdfZO2Iu1DbZ3t4Oo/s200/Presentation7.jpg)
Aceste paste se servesc calde cu parmezan pe deasupra.
POFTĂ BUNĂ!
3 comentarii:
Groaznic. Absolut gretos si oribil. Nici macar cainele nu a vrut sa le manance.
Imi pare rau ca nu ti-a placut reteta aceasta.....dar noua ne place tare mult si o fac destul de des! Poate ai folosit o sunca sau o smantana prea grasa.....poate nu ai servit-o fierbinte (cand incepe sa se raceasca nu mai este la fel de buna).... sau poate pur si simplu nu iti place genul acesta de mancare......
sau poate a folosit smantana fermentata...
Trimiteți un comentariu