luni, 2 februarie 2009

Ravioli cu sunca si ciuperci


Ingrediente:
- 250g ravioli (eu am folosit ravioli cu brânză - mi se pare că merg mai bine pentru această reţetă);
- 200-300g ciuperci;
- 150g şuncă;
- 200ml smântână;
- 50g parmezan;
- un cubuleţ de unt;
- 1 lingură busuioc (dacă nu vă place prea mult busuiocul puteţi pune mai puţin);
- piper.

Se fierb ravioli conform instrucţiunilor de pe ambalaj (de obicei 12-13 minute) în apă clocotită cu sare. Când sunt gata se scurg şi cât sunt încă fierbinţi se adaugă cubuleţul de unt şi se amestecă.

Ciupercile şi şunca se taie felii. Se prăjeşte şunca în puţin ulei, apoi se adaugă ciupercile şi se lasă să se pătrundă bine.

Când s-au înmuiat ciupercile se adaugă busuiocul, piperul şi smântâna şi se mai lasă să fiarbă puţin.

Se adaugă ravioli peste acest sos şi se mai lasă cel mult 1 minut.

Aceste paste se servesc calde cu parmezan pe deasupra.
POFTĂ BUNĂ!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Groaznic. Absolut gretos si oribil. Nici macar cainele nu a vrut sa le manance.

Lavinia spunea...

Imi pare rau ca nu ti-a placut reteta aceasta.....dar noua ne place tare mult si o fac destul de des! Poate ai folosit o sunca sau o smantana prea grasa.....poate nu ai servit-o fierbinte (cand incepe sa se raceasca nu mai este la fel de buna).... sau poate pur si simplu nu iti place genul acesta de mancare......

Anonim spunea...

sau poate a folosit smantana fermentata...