miercuri, 8 aprilie 2009

Pangasius cu legume si orez



Această reţetă este inspirată din revista Bucătăria pentru toţi, dar nu am respectat cantităţile de acolo şi am modificat puţin şi modalitatea de preparare.

Iată varianta mea:
Ingrediente
- 3 fileuri de pangasius;
- 2 cepe;
- 1 ardei gras;
- 200g ciuperci;
- o conservă de 400g cu amestec de mazăre şi morcovi;
- 170g porumb (o conservă mică);
- 100g orez;
- 100ml vin alb;
- 100ml apă;
- cimbru;
- sare;
- piper;
- ulei.

Ceapa se toacă şi se pune la călit în 3-4 linguri de ulei încins.
Când ceapa a început să se înmoaie se adaugă ciupercile curăţate şi tăiate.
După ce s-au înmuiat şi ciupercile se adaugă ardeiul gras tocat cubuleţe şi se mai lasă 2 minute pe foc.
După ce se opreşte focul se adaugă orezul fiert înainte pe jumătate.
Se adăugă mazărea şi morcovul.
Se adaugă şi porumbul şi se condimentează cu cimbru, sare şi piper după gust, apoi se amestecă bine.
Tot acest amestec se pune într-o tavă care a fost unsă cu puţin ulei.
Fileurile de peşte se spală şi se curăţă (dacă este cazul), se sărează şi se condimentează cu cimbru şi piper, apoi se pun în tavă deasupra amestecului de legume şi orez. Se toarnă apoi vinul şi apa în tavă şi se dă totul la cuptor.
Se lasă la cuptor la foc potrivit până ce fileurile sunt pătrunse bine.
Această mâncare se poate servi ca atare

sau cu puţin sos Meuniere turnat peste peşte.

POFTĂ BUNĂ!

2 comentarii:

Diana spunea...

O reteta minunata. Pregatim si noi retet similare, pentru ca e mai sanatos copt decat prajit.

Lavinia spunea...

Multumesc, Diana! Eu nu prea fac peste prajit (de fapt am facut doar de doua ori in ultimii 6 ani). Si noi il preferam mai mult copt sau fiert.