vineri, 6 februarie 2009

Skordalia

Skordalia este un sos grecesc pe bază de usturoi. Se poate servi cu peşte, fructe de mare, legume etc. Mai multe despre skordalia pe http://en.wikipedia.org/wiki/Skordalia

Ingrediente:
- 2 cartofi;
- 6-7 căţei de usturoi;
- 1 ceşcuţă ulei de măsline;
- 1-2 linguri oţet;
- piper;
- sare.

Se curăţă cartofii şi se pun la fiert. Între timp se zdobeşte usturoiul şi se amestecă cu sare şi puţin ulei de măsline. cartofii fierţi se zdobesc, apoi se adaugă usturoiul, restul de ulei, oţet şi piper după gust, apoi se amestecă bine. Oţetul se poate înlocui cu zeamă lămâie dacă doriţi.





O idee de servire:

Creveţi fierţi cu lămâie şi skordalia

4 comentarii:

Anonim spunea...

Multumim si pentru aceasta reteta! Are o denumire tare interesanta :)am intrat manata de curiozitate, ce-o fi aceasta "skordalia" :)

Anonim spunea...

Eu sunt fan al bucatariei grecesti, asa ca de cate ori am ocazia mai fac cate o reteta greceasca, chiar si retete usoare cum este aceasta. Unele dintre ele au intr-adevar denumiri interesante, insa in spatele acestor denumiri se ascund retete extrem de usoare.

Anonim spunea...

Foarte faina reteta, multumesc ca ai postat-o :)!

Anonim spunea...

Cu placere, Amalia! Multumesc pentru vizita! :)