vineri, 28 noiembrie 2008

Budincă de griş


Ingredinte:
- 6 ouă;
- 1 cană de zahăr;
- 1 cană de griş;
- 1 litru de lapte;
- 2 pliculeţe zahăr vanilat;
- 1 fiolă esenţă rom;
- coajă de lămâie rasă (eu n-am pus).

Se separă ouăle şi se bat albuşurile spumă cu un sfert de cană de zahăr (eu pun întotdeauna şi un praf de sare când bat albuşurile ca să iasă tari). Separat se freacă gălbenuşurile cu restul de zahăr, după care adăugăm 1 plic de zahăr vanilat şi coaja de lamâie (dacă aţi ales să o folosiţi). Gălbenuşurile se amestecă apoi cu grişul turnat în ploaie. Peste compoziţia obţinută se pun şi albuşurile şi se amestecă încet până se omogenizează.

Se pune apoi tot amestecul într-o cratiţă de 3l tapetată cu unt şi pesmet şi se coace în cuptorul încins la 180 grade cam 30 de minute.

Între timp se fierbe laptele cu 1 plic de zahăr vanilat şi fiola de rom. Când compoziţia de la cuptor este gata se toarnă laptele peste ea (laptele nu trebuie nici să fie foarte fierbinte, dar nici rece) şi se mai lasă 4-5 minute la cuptor ca să absoarbă laptele.

Se lasă să se răcească puţin, apoi se taie. Se poate servi simplă, cu sirop de fructe sau dulceaţă. POFTĂ BUNĂ!

Un comentariu:

Dan Gheorghe spunea...

arata foarte bine!!!