joi, 20 noiembrie 2008

Pui picant cu sos soia şi curry



Pentru această mâncare avem nevoie de:

- 1 piept de pui;
- 3 cepe;
- 1 şi 1/2 ardei gras (sau 2 mai mici);
- 3-4 grăunţi de usturoi;
- 1 ardei iute mai micuţ (sau jumătate - în fucţie de cât de mare este ardeiul şi de cât de picantă vreţi să iasă mâncarea);
- 1 lingură de curry (sau o lingură şi jumătate dacă vă place foarte mult aroma);
- piper;
- 2-3 linguri sos de soia dulce;
- ulei de măsline.







Se taie carnea de pui fâşii cât mai subţiri şi se prăjeşte în 3 linguri ulei de măsline. Când s-a rumenit puţin se scoate pe un şervet de hârtie şi se lasă să se scurgă grăsimea.

În grăsimea rămasă în tigaie se adaugă ceapa tăiată pe lung şi se căleşte până se înmoaie foarte puţin. Se adaugă apoi usturoiul tăiat feliuţe şi se mai lasă puţin.

Punem ardeiul gras şi cel iute şi mai lăsăm cât să se înmoaie ardeiul foarte puţin (legumele din această mâncare trebuie să fie gătite mai puţin, să rămână puţin crocante ca atunci când sunt proaspete). Adăugăm apoi puiul, curry, piper, sosul de soia şi le mai lăsăm să se întrepătrundă puţin aromele.
Atenţie la sosul de soia pe care îl alegeţi. Este de preferat unul dulce pentru că celelalte conţin foarte multă sare (de exemplu sosul de soia light este făcut cu saramură). Oricum atunci când folosiţi sos de soia la mâncăruri este de preferat să nu mai folosiţi şi sare.

Se serveşte imediat după preparare alături de o garnitură de orez.
Eu am preparat o ganitură din orez sălbatic şi am folosit:
- 1 ceaşcă mai mare de orez sălbatic;
- 2 cepe micuţe;
- sare;
- ulei de măsline.
Se spală orezul, apoi se pune la fiert în apă cu sare şi câteva picături de ulei de măsline. Se fierbe atât cât este indicat pe pachet. Se scoate într-o strecurătoare, se clăteşte cu puţină apă rece (ca să se desprindă boabele dacă s-au mai lipit între ele) şi se lasă să se scurgă.
Se toacă ceapa mărunt şi se căleşte în 2 linguri ulei de măsline până se înmoaie şi începe să-şi schimbe culoarea. Se adaugă apoi orezul scurs şi se mai lasă câteva minute ca să se călească şi orezul.


POFTĂ BUNĂ!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!