miercuri, 14 ianuarie 2009

Tiropitas

Tiropitas sau plăcinţele greceşti cu brânză

Reţeta este foarte simplă. Avem nevoie de:
- 200g brânză feta;
- 200g brânză de vaci;
- 3 ouă;
- 1 pachet aluat pentru foietaj;
- 50g unt;
- parmezan.

Brânza feta se sfărâmă şi se amestecă cu brânza de vaci, apoi se adaugă 2 ouă întregi bătute bine. Se întinde alatul, se unge cu puţin unt topit, apoi se pune puţină compoziţie şi se împătureşte. Marginile le-am uns cu puţin albuş de ou ca să nu se dezlipească, apoi le-am presat cu furculiţa.
Se aşează într-o tavă cu hârtie de copt, se ung cu ou bătut şi se presară parmezan pe deasupra.

Se coc în cuptorul preîncălzit la 200 grade până se rumenesc puţin. Se servesc calde.
POFTĂ BUNĂ!

Un comentariu:

Bucataria-Paradis spunea...

Dupa dieta,sigurat ca o incerc reteta ta.Imi aduc aminte de pateurile cu brinza din Romania,si deja poftesc.Mersi frumos