duminică, 30 noiembrie 2008

Salată orientală cu pui

Pentru această salată avem nevoie de:
- 7-8 cartofi roşii;
- 1 piept de pui;
- 2 ouă fierte;
- 1 ceapă de apă;
- măsline;
- 4 linguri de maioneză (pentru mai puţine calorii puteţi înlocui maioneza cu ulei de măsline);
- 2-3 linguri oţet (după gust);
- sare;
- piper.

Se spală, se curăţă şi se taie cubeleţe cartofii, apoi se pun la fiert în apă cu sare. Separat se spală şi se pune la fiert şi pieptul de pui. Cand sunt gata cartofii se scurg şi se lasă să se răcească. Pieptul de pui se scoate şi el din apă şi se lasă să se răcească puţin, apoi se taie feliuţe, cubuleţe (cum doriţi). Tăiem apoi măslinele feliuţe, ceapa şi ouăle fierte.

Punem într-un castron cartofii, puiul, ceapa, măslinele şi oul, apoi adăugăm maioneza, oţetul, sarea, piperul şi amestecăm uşor.

Se lasă 1-2 ore la rece, apoi se serveşte. POFTĂ BUNĂ!

Niciun comentariu: