joi, 26 februarie 2009

Tocăniţă de pui




Ingrediente:
- 1 piept de pui;
- 4 cepe mari;
- 1 morcov;
- 2-3 căţei de usturoi;
- 400g roşii tăiate cubuleţe (o conservă);
- 1 linguriţă tarhon;
- boia de ardei dulce;
- pătrunjel verde;
- sare;
- piper;
- ulei.

Tăiem ceapa în bucăţi mai mari, iar morcovul rondele, apoi le călim în puţin ulei. Când ceapa s-a înmuiat puţin adăugăm pieptul de pui tăiat cubuleţe şi condimentăm cu boia de ardei, piper, sare. Lăsăm să se pătrundă carnea bine, iar dacă este nevoie mai adăugăm puţină apă sau supă.

După ce s-a pătruns bine carnea, adăugăm roşiile tăiate cubuleţe şi tarhonul. Lăsăm să fiarbă aproximativ 25 de minute. Când se apropie de final adăugăm şi usturoiul tocat mărunt.

Se serveşte caldă, presărată cu pătrunjel verde tocat. Noi am servit-o şi cu mămăliguţă.
POFTĂ BUNĂ!

2 comentarii:

Anonim spunea...

foarte gustoasa ! sa mai scrii si alte retete, sa papam bine! Fac cu mare drag retetele tale, astept sa incerc si somonul...yammy, pupici!

Lavinia spunea...

Corina, ma bucura tare mult cuvintele tale, dar mai ales ma bucura faptul ca mi-ai incercat retetele si ca ti-au placut! Chiar te sfatuiesc sa incerci somonul! Astep sa-mi spui cum ti-a iesit si daca mai ai ceva nelamuriri te astept aici ca sa-ti raspund! Te pup!