Ingrediente (pentru aproximativ 50 de bucati):
- 4 albusuri;
- 250g zahar;
- o cana si jumatate de nuca macinata sau alune macinate;
- 1 plic zahar vanilat.
Albusul se bate intr-un castron pana devine o spuma tare (aproximativ 10 minute),

dupa care se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat.

Batem bine albusul cu zaharul pana ce obtinem o spuma foarte tare (pana nu mai cade de pe tel).


Dupa ce am obtinut o spuma tare adaugam usor nucile macinate.

Compozitia obtinuta o punem intr-o punga pentru ornat, apoi formam, intr-o tava in care am pus hartie de copt, gramajoare cu diametrul de 2-3 cm.


Se coc in cuptorul incins la 150 de grade aproximativ 20 de minute.
Se pot servi simple

sau se pot orna cu ciocolata topita.

5 comentarii:
Grazie, Mary!
Arata super bine! Sa mai faci retete din cartea aceea...sa avem si noi de unde sa ne inspiram.
Multumesc, Ruxi! Si eu sper sa mai incerc retete din cartea asta, numai sa ma lase pitica. Pe masura ce creste are nevoie de tot mai multa atentie!
Te pup!
Sunt minunate! Te felicit!
Multumesc mult, Diana! Sunt tare bune! Eu le-am facut pe la pranz si pana seara au disparut toate!
Trimiteți un comentariu