Ingrediente:
- 2 cartofi;
- 6-7 căţei de usturoi;
- 1 ceşcuţă ulei de măsline;
- 1-2 linguri oţet;
- piper;
- sare.
Se curăţă cartofii şi se pun la fiert. Între timp se zdobeşte usturoiul şi se amestecă cu sare şi puţin ulei de măsline. cartofii fierţi se zdobesc, apoi se adaugă usturoiul, restul de ulei, oţet şi piper după gust, apoi se amestecă bine. Oţetul se poate înlocui cu zeamă lămâie dacă doriţi.
O idee de servire:
4 comentarii:
Multumim si pentru aceasta reteta! Are o denumire tare interesanta :)am intrat manata de curiozitate, ce-o fi aceasta "skordalia" :)
Eu sunt fan al bucatariei grecesti, asa ca de cate ori am ocazia mai fac cate o reteta greceasca, chiar si retete usoare cum este aceasta. Unele dintre ele au intr-adevar denumiri interesante, insa in spatele acestor denumiri se ascund retete extrem de usoare.
Foarte faina reteta, multumesc ca ai postat-o :)!
Cu placere, Amalia! Multumesc pentru vizita! :)
Trimiteți un comentariu