vineri, 3 aprilie 2009
Sos Meuniere
Ingrediente:
- unt;
- zeamă de lămâie;
- pătrunjel;
- capere.
Puneţi ingredientele în ce cantităţi doriţi. Dacă faceţi pentru prima dată acest sos puneţi câte puţin din fiecare ingredient, apoi mai ajustaţi în funcţie de preferinţe.
Se topeşte untul, apoi se adaugă zeama de lămâie, caperele şi pătrunjelul.
Atenţie! Din momentul în care ati pus zeama de lămâie nu fierbeţi sosul pentru a putea păstra toate calitaţile ingredientelor proaspete.
Acest sos se toarnă cald peste diverse preparate din peşte înainte de servire.
Eu l-am folosit până acum la diverse tipuri de peşte pane (cod, şalău, pangasius),
dar şi la reţete de peşte la cuptor.Revin dupa o scurtă vacanţă şi cu o reţetă de peşte la cuptor!!!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
8 comentarii:
Unde gasesc capere?
cred ca e tare delicios acest sos! Iti doresc o vacanta frumoasa!
Ruxi, le gasesti la Mega Image, Cora, Carrefour etc. in zona raionului de conserve, muraturi....Se gasesc in borcanele...
Diana, multumesc mult! Te pup!
tare interesant sosul acesta.L-am salvat si eu.MERSI.
Paradis, ma bucur ca ti-a trezit interesul acest sos! Este tare bun alaturi de orice tip de peste!
Lavi,te asteapta astazi premii la mine pe blog.Pupici!!!
Iulia, multumesc frumos! O sa vin sa le ridic cu mare drag!
Trimiteți un comentariu