Astazi va propun o reteta simpla, dar delicioasa, cu gust usor dulce-picant. Am facut de foarte multe ori aceasta reteta si nu ne-am plictisit inca de ea. Am incercat sosul de la aceasta reteta si cu pui, dar mi se pare mult mai gustoasa varianta cu carne de porc.
Ingrediente:
- 3-4 cotlete de porc;
- 1 ceapa de marime medie;
- 1 lingura amidon sau faina (eu folosesc am folosit amidon, dar merge foarte bine si cu faina);
- 150ml smantana (eu am folosit smatana dulce cu 15% grasime);
- sare;
- piper;
- boia de ardei dulce;
- ulei.
Cotletele de porc se spala, se usuca cu un prosop de hartie, se sareaza, apoi se pun la prajit in ulei incins.
Ingrediente:
- 3-4 cotlete de porc;
- 1 ceapa de marime medie;
- 1 lingura amidon sau faina (eu folosesc am folosit amidon, dar merge foarte bine si cu faina);
- 150ml smantana (eu am folosit smatana dulce cu 15% grasime);
- sare;
- piper;
- boia de ardei dulce;
- ulei.
Cotletele de porc se spala, se usuca cu un prosop de hartie, se sareaza, apoi se pun la prajit in ulei incins.
Cand se rumenesc usor se scot pe un prosop de hartie (eu de data aceasta n-am fost atenta si le-am rumenit mai tare).
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in 3-4 linguri de ulei in care am prajit cotletele.
Amidonul/faina se amesteca cu sare, piper si boia de ardei dulce, apoi se dizolva cu o ceasca de apa.
Cand ceapa incepe sa se rumeneasca adaugam amidonul dizolvat in apa si amestecam usor pana incepe sa se ingroase.
Cand amestecul s-a ingrosat adaugam cotletele prajite si le lasam sa se patrunda putin, dupa care adaugam smantana si mai lasam sa fiarba 2-3 minute.
Cotletele se servesc imediat cu cartofi natur, piure de cartofi sau sote de legume.
POFTA BUNA!
POFTA BUNA!
12 comentarii:
mmm, ce pofta mi-ai facut! :D arata tare bine! :D
Multumesc, Diamond! Data viitoare cand mai fac o sa pastrez o portie si pentru tine! :)
Yummy! Cartofii arata perfect, iar friptura...nici nu mai zic!
Multumesc, Marcela!
fripturica arata excelent!!mi-ai facut o pofta...Sincer chiar nu am incercat niciodata varianta asta de friptura cu sos de smantana.trebuie sa o pun in aplicare cat de curand :D.pupici
Multumesc, Cristina! Merita incercata reteta! Sosul de smantana ii da tot farmecul! Te pup!
Cred ca este foarte buna ...
Multumesc pentru vizita! Da, este foarte buna!
An gatit-o si e deliciosaaaaaaaaaaaaa!
Cand vine vorba si de smantana fiica-mea este prima la masa. Multumesc.
Geanina, nici nu stii cat de mult ma bucur ca v-a placut!
pe langa k arata bine...are un gust deosebit...am avut invitati la cina si chiar nu mai stiam ce sa fac de mancaree...si atunci am dat peste reteta ta...nu mai e nevoie sa spun k toata lumea a fost incantata.e deosebita...felicitari si multumesc k m-ai salvat:)
Draga Anonim, ma bucur tare mult ca v-a placut aceasta reteta si iti multumesc ca ai incercat-o!
Trimiteți un comentariu